top of page
  • Writer's pictureHenna Julkunen

Rohkeuden teesit


Oon oppinut tuntemaan itseni enemmän arkajalkana kuin rohkeana. Oon aina ollut tosi varovainen ja ehkä pelokaskin. Alakoulussa, kun liikkatunnilla oli hiihtoa, jarrutin alamäissä koko matkan, vaikka olisi ollut hauskempaa laskea vauhdilla. Sen takia musta tuntuu oudolta kuulla jonkun toisen kuvailevan mua rohkeaksi.


Maria Veitola kirjoitti elämänkerrassaan ihanasti rohkeudesta:


"Kirjasin omat rohkeuden teesini.

1. On rohkeutta käyttää aikaa sellaisiin asioihin, joiden parissa tuntee kukoistavansa ja olla hukkaamatta aikaansa niihin, jotka kuihduttavat. Tämä pätee myös ihmisiin.

2. On rohkeutta puhua muista ensisijaisesti hyvää, koska muiden panetteleminen tai muille vittuileminen on useimmiten osoitus huonosta olosta ja itsetunnosta.

3. On rohkeutta vastata ilkeilyyn rakkaudella."

"Vaikka minusta ei olisi hyppäämään benji-hyppyä tai eläväksi tykinkuulaksi, kaikki kolme teesiäni ovat asioita, joissa minä olen hyvä. Ne ovat myös asioita, joihin kaikkien uskallus ei riitä. Omani riittää. Se johtuu siitä, että vietin vuosia kuunnellen muiden mielipiteitä arkuudestani. Sitten opin, että ainoa, joka saa piirtää rohkeuteni rajat, olen minä itse."


Rohkeutta on monenlaista. Osa meistä on ehkä vähän tyhmänkinrohkeita. Siinäkin piilee rohkeutta, että tuntee omat rajansa. Allekirjoitan kaikki kolme Veitolan rohkeuden teesiä. Lisäksi kirjoitin omat rohkeuden teesini.

Mun rohkeuden teesit:

  1. On rohkeutta jaksaa uskoa huomiseen, vaikka ei tiedä, mitä se tuo tullessaan. On rohkeutta toivoa.

  2. On rohkeutta olla aito. On rohkeutta luottaa itseensä ja omaan tekemiseen. Siihen, että elämä kantaa, kun tekee niitä juttuja, jotka aidosti tekee onnelliseksi. On rohkeutta hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Nähdä omat vahvuudet, tunnistaa omat heikkoudet ja hyväksyä ne, hyväksyä itsensä niistä huolimatta.

  3. On rohkeutta haastaa itsensä. Pyrkiä eteenpäin ja tehdä sellaisiakin juttuja, joista pelkkä ajatus pelottaa. Mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. On rohkeutta uskaltaa ylittää itsensä. Toiselle se voi olla benjihyppy, jollekin toiselle voi olla isompi kynnys lähteä matkalle yksin ja luottaa siihen, että pärjää itsekseen. Jollekin suurinta rohkeutta voi vaatia antaa anteeksi toiselle ihmiselle tai kertoa, että rakastaa.

Mitkä on sun rohkeuden teesit? xx

19 views0 comments

Recent Posts

See All

ELOKUVASUOSITUKSET SEIKKAILUNNÄLKÄISILLE

VAROITUS! Katsominen saattaa kasvattaa matkakuumetta. Eat Pray Love Liz jättää onnettoman avioliittonsa ja lähtee vuodeksi etsimään elämännälkäänsä reissun päältä. Ensimmäisen kolmanneksen hän viettää

LEVOTON MIELI

Tuntuu vaikealta luottaa siihen, että on menossa oikeaan suuntaan. Tunnen olevani liian kärsimätön antaakseni elämän tapahtua omalla painollaan. On kiire elää ja kokea, vaikka elämä tapahtuu tässä ja

MIKSI FEMINISMIÄ EI OPETETA KOULUISSA?

Miksi miesten kuva feminismistä on niin vääristynyt? Missä he ovat sen oppineet ja miten sitä voisi oikaista? Sinänsä ihan ymmärrettävää, mullakin oli pitkään sellainen kuva feministeistä, että kiukku

bottom of page